Druk bezochte Open Dag Piter Jelles !mpulse te Kollum

kollum - Donderdag 24 januari stonden de deuren van Piter Jelles !mpulse te Kollum open voor toekomstige brugklassers. Op de druk bezochte Open Dag maakten de leerlingen van groep (7 en) 8 en hun ouders/verzorgers op een leuke en actieve manier kennis met !mpulse Kollum, school voor vmbo-tl (mavo), havo en vwo.

Enthousiaste leerlingen van klas 1 en 2 verzorgden een rondleiding door hun school die tijdelijk gevestigd is aan de Johannes Bogermanstraat 23. In alle ruimtes gaven teamleden samen met leerlingen een uitleg over de inhoud van de vakken en leergebieden en konden bezoekers korte actieve lessen bijwonen. Het LAB was de plek voor verschillende proefjes en creatief bezig zijn, dat kon in het atelier. Ook maakten de bezoekers kennis met de herstelgerichte manier van werken op !mpulse Kollum en andere school specifieke onderdelen zoals de projecten binnen Setting en Community, Keuzewerktijd en Kring.

De maquette van de Campus Kollum, het nieuwe gebouw waar !mpulse vanaf het schooljaar 2019 – 2020 samen met de bibliotheek, gemeenschapscentrum de Colle en met het Lauwers College Kollum samen gaan wonen, leven en werken, kon rekenen op veel belangstelling.