Flamingo’s laat De Parabool ontsnappen

Buitenpost - Na een prachtig duel op het scherpst van de snede moest Flamingo’s de punten laten aan De Parabool, ongeslagen koploper in de 2e klasse B. Vooral in de eerste helft lieten de nog puntloze geelhemden de kans op een verrassende overwinning liggen. Uiteindelijk wonnen de Groningers met 15-17.

Voorafgaande aan de wedstrijd stak de nieuwe hoofdsponsor De Haan Westerhoff de eerste selectie van de Buitenposter korfbalclub in een fraai nieuw tenue. Daarmee werd afscheid genomen van de jarenlange, trouwe hoofdsponsor Bouwbedrijf Tamminga.

Na het eerste fluitsignaal ontspon zich meteen een pittig duel. Flamingo’s dat de punten hard nodig heeft, ging vol voor de overwinning. Met een afstandsschot zorgde Martein Visser voor de openingstreffer. Goed combinerend werd door Flamingo’s meerdere uitgespeelde kansen gecreëerd, die helaas niet voldoende werden benut. Verdedigend werd veel druk gezet, waardoor de schoten van De Parabool niet goed uit de verf kwamen. Lange tijd werd door beide teams weinig gescoord, totdat de Buitenposters halverwege de eerste helft de smaak van het afronden opeens te pakken kregen. Met een drietal treffers van Ronald Algra (2) en Martein Visser werd een 6-3 voorsprong gepakt. In die fase had Flamingo’s een flink gat kunnen slaan, maar helaas draaiden meerdere schoten van onder andere Amarins van der Meer weer uit de korf. De Parabool knokte terug, sloop langzaam dichterbij en bracht 5 minuten voor de rust de 6-7 op het scorebord. Met een strafworp voor en door Herman Pilat werd het 7-7. Nadat Ronald Algra in de laatste minuut met een schot van grote afstand de 8-8 aantekende, leek de rust bereikt. Niets was minder waar. Met een geweldige eindspurt knalde De Parabool in dezelfde minuut nog twee ballen in de korf, waardoor de ruststand een voor Flamingo’s zeer teleurstellende 8-10 werd.

Ondanks alle goede bedoelingen kwam Flamingo’s niet sterk uit de kleedkamer. De Parabool speelde met meer overtuiging en liep uit tot 9-14. Coach Janco Slingerland greep in en probeerde met het brengen van Thea Baas de Groninger doelpuntenmachine te ontregelen. Zeer hard werkend kwam Flamingo’s terug in de wedstrijd. Dankzij een fraaie one-hander van Aaltsje van der Mei en een schotje van Tjerk Hamstra werd de stand 13-15. De Buitenposters zetten alles op alles, de spanning was om te snijden en het publiek leefde fel mee, maar het was niet genoeg. De Parabool gaf geen krimp, het verschil van twee treffers werd niet meer overbrugd door Flamingo’s. Bij 15-17 floot de sterk leidende scheidrechter voor het eindsignaal.

Volgende week reist Flamingo’s af naar Holwerd. Daar staat om 19.40 uur een cruciaal duel tegen mede rode lantaarn drager DTL op het programma.

Scores Flamingo’s: Martein Visser (5), Ronald Algra (4), Aaltsje van der Mei (2), Tsjerk Hamstra (2), Amarins van der Meer, Herman Pilat.