Reünie voor Kollumer oud-brandweerlieden

Kollum - Brandweer Kollum hield zaterdag een reünie voor oud-leden van het korps Kollum.

Op initiatief van oud brandweermannen Age Bruining, Andries Detmar en Sjoerd van der Ploeg, kwamen zij weer bijeen in de vertrouwde kazerne aan de Tochmalaan te Kollum.

Ze werden welkom geheten door Sjoerd van der Ploeg. Daarna bijgepraat door ploegleider Albert Hoof over de huidige organisatie. Onder het genot van een kop koffie werden een film en foto’s bekeken. Ook was er een nieuwe brandweerauto te bezichtigen die het korps in maart in gebruik neemt.

Het doel van de bijeenkomst was de oude contacten weer aan te halen en dit jaarlijks te gaan organiseren om de voortgang in de toekomst te waarborgen. De voortgang van brandweer Kollum lijkt wat historie betreft verzekerd omdat uitstromende brandweerlieden van harte welkom zijn zich bij de oud-ledengroep aan te sluiten.

De bijeenkomst was een gezellig weerzien van soms tientallen jaren geleden. Leden van de huidige blusgroep verzorgden de bediening tijdens het borreluurtje en de gezamenlijke maaltijd, waarbij op een groot scherm beeldmateriaal van vele acties werden getoond.