Dames Triumphera knokken zich naar de winst

KOLLUM - In de drukbezette Van der Bijhal ontving Triumphera dames 1 donderdag het uit Harkema afkomstige HVC-WH 2.

De start was stroef. Persoonlijke fouten en onduidelijke communicatie in het veld, zorgden ervoor dat het geroutineerde HVC-WH al snel op voorsprong kwam. De thuisploeg wist zich echter goed te herstellen en kreeg weer meer controle over het eigen spel. De pass werd beter verzorgd en de aanval tactischer ingestoken. Dit leverde een serie punten aan de zijde van Triumphera op. Als vervolgens ook blokkerend en met de serve een aantal punten wordt gescoord, kan de winst hen niet meer ontgaan in deze eerste set: 25-18.

Coach Hamstra zet z’n wisselspeelsters in. Wederom worden er veel persoonlijke fouten gemaakt en staan de dames statisch te verdedigen. Ondanks een paar mooie aanvallende acties trekt HVC-WH in deze set aan het langste eind: 19-25.

Opnieuw brengt de coach een aantal veranderingen in de opstelling aan. De scherpte ontbreekt echter en HVC-WH maakt daar handig gebruik van. De gasten bouwen een voorsprong op van een punt of vijf, zes. Ze weten die lang vast te houden en zelfs nog te vergroten. Op een stand van 12-20 volgt een dubbele wissel aan de zijde van de thuisploeg. De dames weten daarop nog terug te komen tot 19-21 maar uiteindelijk bleek het niet genoeg om de winst in deze set naar zich toe te trekken. HVC-WH wint ook deze derde set.

Met nog een mooie serveserie weet de thuisploeg de vierde set te winnen.

Het wisselbeleid heeft bij Triumphera ervoor gezorgd dat de speelsters net wat meer over hadden want zij wonnen uiteindelijk vrij afgetekend de laatste set met 15-7.

Door twee uitwedstrijden en een vrije week, is de eerstvolgende thuiswedstrijd pas op donderdag 7 februari a.s. om 20.15 uur in de Van der Bijhal.

Foto’s Sake Beerstra