Jan Smid neemt schildersbedrijf Loonstra over

DOKKUM - Jan Smid (28) uit De Westereen runt sinds 1 januari samen met Onno Loonstra (51) schildersbedrijf Loonstra uit Dokkum. Hij neemt het bedrijf over van de derde generatie Loonstra.

Onno Loonstra blijft de komende tijd samen met Smid het bedrijf leiden, zodat de overname geleidelijk gaat. Voor de klanten en de twaalf personeelsleden verandert er niets.

Jan Smid is inmiddels twaalf jaar werkzaam in de schilderbranche. Hij begon als ZZP’er, maar kwam na vier jaar schilderen op kantoor terecht. Daar werkte de vader van twee kinderen als calculator/werkvoorbereider en later als bedrijfsleider. Smid woont in De Westereen, maar op termijn is de wens wel om naar zijn geboortestad Dokkum terug te keren.

Voor Onno Loonstra begon het avontuur met zijn schildersbedrijf dertig jaar geleden. Als schilder liep hij met zijn vader mee en later nam hij als derde generatie het inmiddels tachtig jaar oude bedrijf over. Na het vertrek van zijn calculator, volgde een erg druk jaar waarin ook over de toekomst van het schildersbedrijf werd nagedacht. “Er was dringend behoefte aan versterking in een drukke tijd. Met Jan was er direct een klik”. “Hij kan mooi doorgaan tot het honderdjarig bestaan van het bedrijf”, vertelt Onno Loonstra met een knipoog.

In de wintermaanden werkt schildersbedrijf Loonstra met lage wintertarieven op het binnen schilderwerk.