Harkemase Boys MO17-1 zaalvoetbalkampioen

harkema - De meiden van Harkemase Boys MO17-1 hebben dit weekend clubgeschiedenis geschreven door voor het eerst in de historie zaalvoetbalkampioen te worden van het KNVB Toernooi District Noord. Naast het winnen van het prestigieuze Diamanttoernooi is het doel om Districtskampioen te worden ruimschoots bereikt.

In de eerste wedstrijd moest tegen Meppel/Alcides worden gespeeld. Een spannende wedstrijd tussen 2 ploegen die aan elkaar gewaagd waren maar waarin Harkemase Boys het meeste geduld had en uiteindelijk aan het langste eind trok door een doelpunt van Jildou Koning, 1-0.

In de tweede wedstrijd was SJO Dalen de tegenstander. Aangezien deze ploeg al met 4-0 had verloren van SC Stiens, rook Harkemase Boys de kans om het doelsaldo flink op te vijzelen. Via onder andere doelpunten van Lianne Storm, Anouk de Groot, Maryk Hofstra, Anke Wijnbergen, Nicole van der Kooi, Mellanie Elzinga, Rachel Geertsma en Jildou Koning werd Dalen met 10-0 compleet van de mat gespeeld.

De derde en tevens laatste wedstrijd was SC Stiens de opponent. Voor Harkemase Boys was een gelijkspel voldoende maar de meiden waren gebrand om alle wedstrijden te winnen en dat gebeurde dus ook door een doelpunt van Anouk de Groot, 1-0.

Trainer Jos Miedema: ,,Ze hebben het vandaag weer geflikt. Het was vandaag niet ons beste toernooi maar als team hebben we deze prijs zeker verdiend binnen gehaald. Dat is ook de kracht van dit elftal, geen vedettes en we doen het met z’n allen. Als ik kijk naar de tegenstanders vond ik Meppel/Alcides een goede ploeg. Dalen was stukken minder en SC Stiens moest het meer hebben van afstandsschoten. Ook tegen ons probeerden ze het maar daar stond keepster Fardau Wielinga steeds haar mannetje. Wij combineerden goed en kregen legio uitgespeelde kansen om het af te maken maar dit lukte maar niet. Anouk de Groot haalde uiteindelijk 8 minuten voor het einde de trekker over na een fantastische combinatie over verschillende schijven en zette daarmee niet alleen de 1-0 op het scorebord maar beloonde hiermee ook ons combinatievoetbal terecht met dit kampioenschap”.

Harkemase Boys gaat weer in training en heeft op 12 januari de eerste oefenwedstrijd. Op 19 januari gaat het team deelnemen aan het vrouwen toernooi RTC Wintercup Timmel in Duitsland.