Aaltje de Jong-Nobel viert honderdste verjaardag

HOLLUM - Aaltje de Jong-Nobel uit Hollum is op 30 december honderd jaar oud geworden. Dit vierde ze met haar dochter, kleindochter, twee achterkleindochters, een kleinzoon en twee achter-achterkleindochters. Die waren van de wal overgekomen met taart en cadeaus om haar verjaardag te vieren.

Wethouder Nico Oud was aanwezig om de honderdjarige te feliciteren en een Amelands bord te overhandigen. Burgemeester Albert de Hoop had dat zullen doen, maar hij moest wegens ziekte afzeggen. Op de tafel ligt daarnaast ook nog een brief van de Dienst Koninklijk Huis. Koning Willem-Alexander en Koningin Màxima feliciteren De Jong met deze bijzondere verjaardag.
Aaltje de Jong is nooit ziek, zegt ze tegen haar kleindochter Lydia wanneer die vraagt hoe ze het heeft gered om zo oud te worden. Als het zo kan, dan wil de kleindochter ook wel honderd worden. Ze moet haar best maar doen, zegt de eeuweling, die nog scherp van geest is en vol humor zit. Als ze het bord van de wethouder in ontvangst heeft genomen steekt ze heel eigentijds een duim op. En als de fotograaf daar een foto van wil maken steekt ze beide duimen in de lucht.
Mevrouw De Jong-Nobel woont nog zelfstandig en heeft het prima naar het zin in het leven, waarbij ze extra geniet van het gezelschap van haar hondje en katten.