Anco Dijkstra wint de twintigste crossloop Ropta Boys

OOSTERNIJKERK - De twintigste crossloop van Ropta Boys op 2 januari begon ’s ochtends met de crossloop voor de jeugd. De pupillen van de F tot en met de C-jeugd hadden elk hun eigen route. Na afloop was er voor de prijswinnaars een beker en natuurlijk was er voor iedere deelnemer een medaille, drinken en chips.

Na afloop was er snert, gemaakt door Ronald Lodder, Lolke Bergema en Andrew Tjeerdsma verkrijgbaar in de kantine.
Om 13.30 uur was het de beurt aan de wandelaars. Er stonden 37 deelnemers klaar om een heerlijke wandeling te maken van ongeveer 12 km. Het was geen geweldig weer, maar ondanks dat was de opkomst toch goed te noemen.
En om 14.30 uur was het de beurt aan de crossloop voor senioren. De opkomst was weer hoger dan vorig jaar. Maar liefst 53 deelnemers vertrokken voor een tocht van 7,4 kilometer, met de mogelijkheid om een iets kortere route te nemen. De tocht begon met tegenwind, daarna een groot stuk voor de wind, maar het bikkelen begon van Bollingawier weer terug naar de kantine. Dat laatste stuk was weer met de wind tegen. Dit laatste gedeelte bleek dan ook bepalend voor de volgorde van de uiteindelijke top drie.
Eerste werd Anco Dijkstra in een tijd van 29:55 minuten, twaalf seconden later volgde Jimke Haaksma en weer vier seconden later kwam Jacob Eelkema binnen. Een spannende strijd dus!
Alle overige uitslagen (ook van de jeugd) staan op www.roptaboys.nl.
Na afloop was de prijsuitreiking in de kantine. Daarna was het woord aan de voorzitter Theunis Linthof. Hij begon met het bedanken van de organisatie van de crossloop, die bestond uit Gert van der Meulen, Lolke Bergema en Klaas Brouwer.
Linthof heette de aanwezige leden, sponsors, donateurs en vrijwilligers van harte welkom op de nieuwjaarsreceptie en wenste iedereen veel geluk en bovenal veel gezondheid toe. Hij blikte kort terug op het afgelopen jaar. Een jaar met kampioenen, zowel bij de jeugd, als bij het 45+ team. Het jaar van het 50-jarig jubileum en allerlei activiteiten georganiseerd door eigen vrijwilligers. Kortom: een club die springlevend is. Het bestuur bedankt iedereen die hier zijn en haar steentje aan heeft bijgedragen.
Ook worden de sponsoren bedankt voor hun bijdrage, want mede daardoor is de club ook financieel gezond. Er wordt kort vooruitgeblikt naar het jaar 2016. Zo doet Ropta Boys dit jaar weer mee aan de Poiesz-actie, gaat het eerste elftal wederom verder met trainer Dick Groen en hoopt het bestuur meer duidelijkheid te krijgen wat betreft de velden. Ropta Boys hoopt op vele sportieve hoogtepunten, met als hoofdmotto dat sportiviteit altijd voorop staat.
Daarna werd er nog lang en gezellig nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje.