Scholen donderdag nog gesloten

DOKKUM/KOLLUM -  In verband met de meest recente weersverwachtingen hebben de meeste scholen besloten dat hun scholen ook morgen - do. 7 januari- nog de hele dag gesloten blijven. Het KNMI en Rijkswaterstaat melden dat morgen de hele dag nog hinder te ondervinden is en dat het gevaar op de weg i.v.m. gladheid morgen blijft bestaan.  Bovendien komt er in de middag een regengebied en ook dat gaat opvriezen. Het uitgangspunt van de scholen is veiligheid voor alles; dat geldt  voor de route van huis naar school, maar ook 's middags weer van school naar huis. De keuze om de deuren ook morgen gesloten te houden is dan ook een logische in het kader van veiligheid.

Scholen voor voortgezet onderwijs die in elk geval gesloten blijven zijn Piter Jelles, Dockinga College en Lauwers College. Ook de basisscholen die zijn aangesloten bij Arlanta en Roobol blijven morgen dicht. Dat geldt eveneens voor de scholen op Ameland.
Op het Nordwin College vallen de eerste twee lesuren uit. Morgenochtend rond 8 uur volgen nieuwe berichten of de leerlingen en studenten daarna wél op school worden verwacht omdat de weersomstandigheden dat toelaten.
Op donderdag 7 januari blijven alle scholen van Singelland in elk geval gesloten tot 10.00 uur ivm de weersvoorspellingen. Nadere berichtgeving volgt donderdagochtend. De verwachting is dat vrijdag een 'normale' schooldag kan zijn.