Harkemase Boys begint 2016 met gelijkspel

HARKEMA - De eerste oefenwedstrijd van Harkemase Boys in 2016 is geëindigd in een gelijkspel. Op bezoek bij ASV Dronten kwam de koploper van de Hoofdklasse C niet verder dan 1-1. De kansen waren schaars en het was niet verwonderlijk dat de ruststand 0-0 was. Twintig minuten voor tijd kwam de thuisploeg via een counter op 1-0. Vincent ter Burg was de doelpuntenmaker. Kort voor tijd kopte Jesse Renken op aangeven van Auke van der Wal de gelijkmaker binnen.

Bij beide clubs ontbraken een aantal spelers. Harkemase Boys moest het doen zonder Sander van Dijken, Klaas Schotanus, Oebele Schokker, Joram Smits en Rolf Dijk. Johnny de Vries is nog herstellende van zijn langdurige blessure. Verder was de A-selectie compleet, aangevuld met Arjen de Haan en Auke van der Wal. Het was voor de Harkiten oppassen voor blessures, want door de winterse weersomstandigheden kon Harkemase Boys de gehele week niet trainen.
Voor rust waren de kansen van beide ploegen op één hand te tellen. Harkemase Boys kwam wel een paar keer door over de flanken, maar oud-Harkemase Boys-doelman Maikel Kampjes hoefde nauwelijks in te grijpen, omdat er zelden een vrijstaande man voor de goal werd gevonden. Aan de andere kant verraste Jeroen van der Meer bijna Erick Jansema, maar zijn bekeken balletje ging naast. Even later keerde Jansema een afstandsschot van Chris van Maanen.
In de tweede helft schoot Jorco van Hezel rakelings voorlangs en redde Jovan Tromp, na rust de doelman bij ASV Dronten, op een vrije trap van Jordy van Wijk. ASV Dronten kon twintig minuten voor tijd profiteren van balverlies van Harkemase Boys op de helft van de thuisploeg. Laurens Brouwer vond Vincent ter Burg, die vervolgens Jeroen van der Meer lanceerde. Hij legde de bal terug op de doorgelopen Ter Burg en de aanvoerder van de thuisploeg tekende de 1-0 aan.
Harkemase Boys ging in het laatste kwartier duidelijk op zoek naar een doelpunt, om zo een vervelende nederlaag te voorkomen. Heine Uuldriks was dichtbij na een combinatie met Jordy van Wijk, maar de poging van Uuldriks ging voorlangs. Vijf minuten voor tijd viel de gelijkmaker dan toch. Auke van der Wal zette voor vanaf rechts en Jesse Renken kopte. Renken raakte de bal niet perfect, maar door slecht ingrijpen bij ASV Dronten viel de bal toch in het doel.
Het bleef bij 1-1 en dus moest Harkemase Boys het doen met een gelijkspel tegen de eersteklasser. Het was een wedstrijd om snel te vergeten. Dinsdag komt Harkemase Boys weer een actie: dan komt topklasser ONS Sneek op bezoek in Harkema. Aanvang van dat oefenduel is 20:00 uur.
Scoreverloop: 71. Vincent ter Burg 1-0, 85. Jesse Renken 1-1
Opstelling ASV Dronten: Maikel Kampjes (46/Jovan Tromp), Laurens Brouwer, Rik Breemhaar, Jeroen de Groot, Niek Telgen, Vincent ter Burg, Chris van Maanen (67/Boyd Besselink), Brian Harpe, Jeroen van der Meer (74/Roy Frens), Mike Geres (46/Juryan Zandvliet), Leon Snijders (82/Miquel Welles)
Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema (46/Arjen Tolman), Jesse Renken (31/Toby Sietzema), Robin Huisman de Jong (62/Jesse Renken), Jordy van Wijk (31/Arjen de Haan), Adams Sarkodie, Raymond Bolt (62/Jordy van Wijk), Henny Bouius (62/Jorco van Hezel), Auke Schievink, Arton Musliu (62/Robert Stelpstra), Robert Stelpstra (31/Heine Uuldriks), Jorco van Hezel (31/Auke van der Wal)