Veilig Verkeer Nederland: 'Laat je zien!'

Kollum - VEENWOUDEN - Onder het motto 'Laat je zien' werden er donderdagmorgen in de regio een aantal korte controles op fietsverlichting gehouden door vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland. Onderzoek wijst uit dat de jeugd het meeste risico loopt op de buitenwegen, vandaar de controle op diverse plaatsen.

VEENWOUDEN - Onder het motto 'Laat je zien' werden er donderdagmorgen in de regio een aantal korte controles op fietsverlichting gehouden door vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland. Onderzoek wijst uit dat de jeugd het meeste risico loopt op de buitenwegen, vandaar de controle op diverse plaatsen.
Vooral 's ochtends in de duisternis is de schoolroute vol gevaren. Rijden zonder achterlicht of helemaal geen verlichting zou geen optie moeten zijn, veiligheid in het verkeer begint immers bij regels en gedrag.
Opvallend in positieve zin was het gebruik van de kleine LED lampjes, terwijl er ook steeds meer reflectie zichtbaar is op de fietsen, bijvoorbeeld op de trappers en op de zijkant van de wielen.
Door middel van projecten als 'Laat je zien' wil Veilig Verkeer Nederland steeds weer wijzen op de gevaarlijke situaties op de schoolroutes. De acties hebben ook een preventieve werking, het maakt fietsers bewust van het feit dat ook zij 'gezien' moeten worden in het verkeer.