Kleinste man win FIFA ’16 Singleplayer toernooi bij v.v. Dokkum

DOKKUM - Organisatoren Stephan Keekstra, Erwin Keekstra en Nordin Elharkati hadden binnen no-time veertig deelnemers op papier en dus konden alle leden van amateurclubs uit de regio hun hart weer ophalen tijdens het jaarlijkse FIFA ’16 singleplayer- én het multiplayer toernooi.

Met medewerking van Electroworld Talsma en EP Terpstra Elektronica kon de organisatie beeldschermen gebruiken. Daarnaast hadden de Kolkenblazers hun muziekinstallatie en hun helpende handen bij het opzetten van de apparatuur aangeboden.

Uiteraard was ook de bekendste barman van Dokkum, Sake Boskma, weer gevraagd om samen met Jacob Kobus en Nordin Elharkati achter de bar te staan en de aanwezigen te voorzien van een hapje en een drankje. Net als tijdens de vorige editie vroeg Sake ook nu aandacht voor een goed doel, ditmaal de Hersenstichting. Er konden lootjes worden gekocht voor het draaiend rad en er stonden overal collectebussen om dit goede doel financieel te ondersteunen. De prijzen, die bij het draaiend rad te winnen waren, werden door het bestuur van de v.v. Dokkum beschikbaar gesteld. Maar alles draaide uiteindelijk natuurlijk om het digitale voetbal. Om 18:45 werd er digitaal afgetrapt en werden beide toernooien in gang gezet. De deelnemers begonnen vol goede moed aan de wedstrijden en oerkreten klonken door de hele kantine, na wéér een mooie actie of doelpunt. Ook werd er gescholden op de scheidsrechter, het beeldscherm en de controllers. Kortom: het fanatisme droop er vanaf. Langzamerhand ontpopten enkele spelers zich als waren kanshebbers voor de eindzege. Vooral de broertjes Dahir oogsten veel lof. De jongste telg, Ismaël, won de ene na de andere partij en sloop richting finale. Deze speler van v.v. Dokkum D1 rekende af met vele doorgewinterde FIFA-spelers. Ook zijn grote broer Omer, bleek zeer goed te zijn in het spelletje. De finale in het singleplayer toernooi ging uiteindelijk dan ook tussen de broertjes Dahir. Er moest een verlenging aan te pas komen, maar ook die was niet beslissend en dus werden er penalty genomen. En daar was Ismaël iets gelukkiger dan zijn grote broer. Ismaël Dahir won, als kleinste man van de avond, het singleplayer toernooi. In het multiplayer toernooi ging de eindstrijd tussen de duo’s Christiaan Wijnsma/Leroy Gallas en Cerdie Benjert/Tigo van Zwet. Ook dit werd een zenuwslopende wedstrijd waar uiteindelijk de broertjes Cerdie en Tigo aan het langste eind trokken. Net na middernacht waren alle wedstrijden gespeeld en werden de digitale voetbalstadions weer afgebroken. Al met al was het wederom een zeer geslaagde avond met veel gezelligheid, fanatisme en verbroedering.