Klas 5 VWO Lauwers College voert zelfgemaakt toneelstuk op

BUITENPOST -  Klas VWO-5 van het Lauwers College Buitenpost presenteerde op dinsdagavond 26 januari de voorstelling ‘Back to school’. De klas voerde het zelfgemaakte toneelstuk met groot succes uit. Met behulp van een aantal sponsoren hebben de leerlingen, onder begeleiding, zelf gezorgd voor het decor, een loterij, de PR, versnaperingen in de pauze en natuurlijk vooral voor het stuk.

Het toneelstuk ging over een middelbare school die na een slechte tijd is afgekeurd,m maar met hulp van de leerlingen toch weer geschikt bevonden wordt. Het onderwerp staat dicht bij de leerlingen, die in hun school soms knelpunten signaleren, maar zich tegelijk ook betrokken en verantwoordelijk voor hun school voelen. Ook in het theaterstuk komen de leerlingen er achter dat ze willen dat hun school blijft bestaan en daar hebben ze best iets voor over.
Naast het kijken naar de voorstelling was er nog meer vermaak voor de bezoekers. In de pauze kon iedereen een hapje en een drankje krijgen en was er een loterij voor de mensen die bij aankomst een lootje hadden gekocht. Zo viel er een vleespakket, slagroomtaart, bloemstuk en meer te winnen. De prijzen werden beschikbaar gesteld door sponsoren.
De leerlingen gaven aan tijdens het hele proces best wel eens getwijfeld te hebben of het stuk wel echt van de grond zou komen. Ze moesten het immers helemaal zelf doen en de docenten leken vaak alleen maar toe te kijken. Dat ze samen uiteindelijk zoiets moois van de grond zouden krijgen , verraste hen zelf ook.