Henk Herder nieuwe trainer Harkemase Boys

HARKEMA - Henk Herder is vanaf volgend seizoen de hoofdtrainer van Harkemase Boys. Hij volgt Jan Vlap op, die eerder dit seizoen zijn vertrek bekendmaakte.

Voorzitter Appie van der Veen is blij met de komst van Herder: ,,Henk past goed bij de club. We hebben al een paar jaar contact met Henk en dit was een mooi moment om een samenwerking aan te gaan. We zijn er blij mee."
De 48-jarige Herder is momenteel nog werkzaam bij het Griekse Panathinaikos. Daar begon hij in de zomer van 2014 als hoofd jeugdopleiding en als assistent-trainer. Daarvoor was hij 21 jaar lang in verschillende functies actief bij sc Heerenveen. "Ik heb het erg naar m'n zin in Griekenland, het is een geweldige ervaring. Maar na twee jaar is het weer tijd om terug te gaan naar m'n gezin in Nederland", aldus de Fries.
In januari werd Herder, wiens broer Robert al eens werkzaam was voor Harkemase Boys, benaderd door de Harkiten: ,,Harkemase Boys is een mooie club in het Nederlandse amateurvoetbal. Het lijkt me fantastisch om daar aan de slag te gaan."