Laatste wedstrijdformulier voor Baukje Kooi

VEENWOUDEN - Het invullen van de uitslag van een korfbalwedstrijd op papier is na deze maand verleden tijd. Korfbalbond KNKV is in het afgelopen jaar overgestapt op de digitale afhandeling waarbij de uitslagen via internet worden doorgegeven. Voor Baukje Kooi bij korfbalvereniging Veenwouden kwam daarmee een einde aan het werk dat ze voor de vereniging uitvoerde. Ieder weekeinde moesten de formulieren bij haar worden ingeleverd en zij zorgde dan voor de afhandeling en het versturen naar de bond.

Baukje voerde deze taak in totaal 25 jaar zorgvuldig uit. Voor het bestuur van de vereniging was dit aanleiding om haar bij het inleveren van het laatste formulier te verrassen met een boeket bloemen en een waardebon. ,,Ik heb het altijd met heel veel plezier gedaan", zegt ze bij het inleveren. ,,Sommige mensen moest ik vaak bellen om het formulier nog bij me langs te brengen. Het waren vaak dezelfde coaches of aanvoerders die op zaterdag vergeten waren het papier bij me langs te brengen na de wedstrijd." Wanneer ze haar aan de telefoon kregen wisten de betrokken direct hoe laat het was. Wedstrijdsecretaris Simon Talsma overhandigde haar afgelopen weekeinde het laatste formulier. Uit handen van voorzitter Hans van Breeden mocht ze een bos bloemen in ontvangst nemen.
In het afgelopen jaar zijn landelijk alle teams overgegaan op het digitale formulier. Eerst waren de hoogste teams aan de beurt en in daarna kwamen daar ook de lagere teams en de jeugd bij. Deze maand konden alleen de E's en de F's nog op papier worden afgehandeld. Vanaf maart zijn alle teams verplicht om het digitale wedstrijdformulier te gebruiken.