Pieter de Zwart en Wichard Alma vieren jubileum bij D.O.R.P

SURHUISTERVEEN - Pieter de Zwart en Wichard Alma werden woensdag 24 februari zoals gewoonlijk door hun begeleider van huis gehaald. Minder gewoon was de prachtig versierde ereboog, die bij aankomst bij D.O.R.P, de vaste werkplek van de jongens, klaar stond. Op de boog stond te lezen: 'Al meer dan 12,5 jaar!' Pieter en Wichard zijn al 12,5 jaar aan het werk voor D.O.R.P Bruining Zorg en dat was reden genoeg voor een klein feestje.

Na koffie met gebak werden er door Jelle Bruining herinneringen opgehaald uit de lange periode dat de jongens bij hem aan het werk zijn. Ze kregen daarna een mooi bos bloemen. Met hun persoonlijk begeleider brachten ze vervolgens een bezoek aan het gevangenismuseum in Veenhuizen, na afloop werd er nog lekker gegeten in restaurant ‘De Klaver'.
D.O.R.P. Bruining Zorg is gestart in 2002 en levert dag- en woonopvang voor mensen met een verstandelijke- of lichamelijke beperking en mensen die (opnieuw) moeten socialiseren. Bij D.O.R.P. kunnen mensen een veilige werkplek vinden met specifieke begeleiding en het werken op maat. Een goede sfeer is daarbij erg belangrijk. De cliënten komen via verschillende disciplines binnen, waaronder de GGZ, verslavingszorg en het speciaal onderwijs.