Frederik Keegstra winnaar darttoernooi vv Dokkum

Dokkum - DOKKUM - Het is weer eens iets anders dan een potje voetbal: in de kantine van de v.v. Dokkum werd vrijdagavond 26 februari een darttoernooi gespeeld door leden en vrijwilligers van de plaatselijke voetbalvereniging. Organisatoren Frederik Keegstra, Roel de Jong en Alex van der Wal hadden zestien darters bij elkaar weten te krijgen en in 'vier poules van vier' gingen de mannen én vrouw om 19:30 van start.

DOKKUM - Het is weer eens iets anders dan een potje voetbal: in de kantine van de v.v. Dokkum werd vrijdagavond 26 februari een darttoernooi gespeeld door leden en vrijwilligers van de plaatselijke voetbalvereniging. Organisatoren Frederik Keegstra, Roel de Jong en Alex van der Wal hadden zestien darters bij elkaar weten te krijgen en in 'vier poules van vier' gingen de mannen én vrouw om 19:30 van start.

Al snel bleek welke darters serieus in vorm waren deze avond. Jelke Brandsma, Leroy Gallas, Frederik Keegstra en Robin Koree bleven ongeslagen in hun poule en gingen de kwartfinales met vertrouwen tegemoet. Met de nummers twee van de andere poules bleven er daarmee acht man over. De enige vrouw, Jantina Luigjes, was helaas niet opgewassen tegen het mannelijke geweld.

Alleen Sybren Oegema wist een poulewinnaar (Jelke Brandsma) te verslaan en sloop zo mooi de halve finale in. Frederik, Leroy en Robin klaarden hun klusje ook, tegen respectievelijk Joeke Vellema, Jacob Kobus en Patrick van der Velde. Op Robin en Frederik stond vandaag echter geen maat. Ze 'speerden' iedereen van het bord en stonden dan ook terecht tegenover elkaar in de finale. De kleine finale tussen Leroy en Sybren werd gewonnen door Leroy en hij werd daarmee derde. De finale werd echter een makkelijke prooi voor Frederik Keegstra. Hij verloor de gehele avond maar vier legs (allemaal in de poulefase), in de knock-out rondes gaf hij geen leg cadeau. Robin Koree was 'the best of the rest' en speelde een uitstekend toernooi. De hoogste finish deze avond was voor Joeke 'De Mus' Vellema. Hij gooide in een poulewedstrijd maar liefst 116 punten uit en werd daarmee winnaar van een leuk prijsje. De prijzen werden mede mogelijk gemaakt door PD Automaterialen, De Spar, Electroworld Talsma, Raadsma IJzerhandel, Bauke Talsma en Albert Heijn Supermarkten. Zo kregen alle winnaars een leuk pakketje.