Middenvelder Marco Biegel naar Harkemase Boys

HARKEMA - Marco Biegel speelt volgend seizoen voor Harkemase Boys. De 19-jarige Akkrumer kan uit de voeten op het middenveld en als aanvaller. Bij zijn huidige club ONB speelt hij meestal achter de spits. Biegel is momenteel bezig aan zijn derde seizoen in Drachten.

Biegel begon met voetballen bij VV Akkrum. Na een paar jaar maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van Cambuur. Daar speelde hij achtereenvolgens in de D1 en C1. Toen de jeugdopleiding van de club uit Leeuwarden fuseerde met die van FC Groningen, ging Biegel terug naar Akkrum. In 2013 haalde trainer Carlo Rietdijk hem naar ONB. De twee kenden elkaar nog van Cambuur. Bij Akkrum geeft Biegel momenteel nog steeds trainingen aan de C- en D-jeugd.
Nu dus de overstap voor Biegel naar Harkemase Boys: ,,De club heeft me altijd aangesproken en ik kom er zelf ook regelmatig kijken. Als je dan de kans krijgt om er te spelen, dan is de keuze snel gemaakt." Biegel, die na de zomer begint aan de HBO-opleiding Sport, Gezondheid en Management in Groningen, verwacht ook zich verder te kunnen ontwikkelen in Harkema. ,,De trainingen zijn van een hoog niveau en je speelt met stuk voor stuk goede voetballers. Daar kan ik ook weer veel van leren."