Twee clubs uit Fulda winnaar eerste editie Bonifatiuscup

Dokkum -  

DOKKUM - Onder prachtige weersomstandigheden stond ‘t Tolhúspark in Dokkum op 5 en 6 mei vol in het teken van voetbalbeleving voor de jeugd. JFV Fulda 2015 (onder 15) en JFV Viktoria Fulda (onder 13) zijn de winnaars geworden van de eerste editie van de Bonifatiuscup voor de jeugd. De teams van de zusterstad van Dokkum waren op dreef, want JSG WestRing U15 kwam als winnaar van de penaltycontest naar voren.
De 21 deelnemende teams kwamen van de verenigingen VVS’46 uit Spanbroek, Sportlust ‘46 uit Woerden, CJVV uit Amersfoort, v.v. Drachten, JFV Fulda 2015, JFV Viktoria Fulda, JSG WestRing en de organiserende verenigingen v.v. Dokkum en c.s.v. Be Quick.
Beide voetbalclubs uit Dokkum zijn de uitdaging aangegaan een meerdaags toernooi in Dokkum te organiseren met Bonifatius als verbindende schakel en een internationaal tintje. De lat werd niet laag gelegd en dat betekende vele uren voorbereidingen en tijdens beide dagen vol aan de bak.
Vrijwilligers van beide verenigingen stonden twee dagen klaar voor de jeugd. En met resultaat. Van de verschillende deelnemers buiten Dokkum waren er veel complimenten. De positieve spirit bij de deelnemers zorgde voor een zeer soepel verloop van het toernooi. Verschillende teams, zoals VVS ’46 uit Spanbroek, benutten ook nog de gelegenheid om de binnenstad van Dokkum te bezoeken. Het team van Sportlust ‘46 uit Woerden genoot de donderdagavond met team en begeleiding rond het gebouw van de scouting nog van het mooie weer.
De eerste dag, donderdag 5 mei, stond in het teken van poulewedstrijden en eindigde met een diner voor de 350 deelnemers, discozwemmen in het Tolhuisbad en overnachten in sporthal De Doelstien. De teams uit Fulda werden tijdens het ontbijt in de kantine welkom geheten door burgemeester Marga Waanders. De tweede dag startte met een gezamenlijk ontbijt, knock-out wedstrijden, een penaltycontest en een afsluiting met twee spannende finales.
Op de tweede dag was veel spanning en verschillende wedstrijden werden pas na strafschoppen beslist. De thuisspelende club c.s.v. Be Quick Dokkum wist in beide leeftijdscategorieën de finale te halen maar trok twee keer nipt aan het kortste eind. Aan beide finales gingeen prachtige opkomst van de teams langs de grote Bonifatiuscup onder de klanken van de Champions League hymne vooraf.
Bij de U13 had Be Quick D1 met JFV Viktoria Fulda een zeer pittige tegenstander. Een dag eerder zaten deze beide teams in dezelfde poule en verloor Be Quick met 0-5. Nu was de strijd zeer spannend. Uit een hoekschop viel de wat ongelukkige tegentreffer en ondanks een sterk knokkend Be Quick viel de gelijkmaker niet.
Bij de U15 was het spelbeeld goed in evenwicht. Het was zeer spannend en Be Quick C1 had het iets betere van het spel. De ruststand was 0-0. Vlak na rust viel de 1-0 voor JFV Fulda 2015 uit een afstandsschot. Be Quick drong aan, kreeg nog twee grote kansen maar kon niet de gelijkmaker afdwingen. En zo stonden om rond 16.45 uur twee teams uit Fulda klaar om de beker in ontvangst te nemen.
CJVV uit Amersfoort kwam ook uitstekend voor de dag en haalde zowel in U13 als U15 de halve finales, waarin de uiteindelijke winnaars uit Fulda beide keren na strafschoppen zegevierden.
De voorzitters van c.s.v. Be Quick en v.v. Dokkum, Henk van der Vaart en Jan Ede Brijker, huldigden de teams na afloop op de tribune van het hoofdveld en blikten tevreden terug. Alle deelnemers ontvingen een herinneringsmedaille. De opzet is om van de Bonifatiuscup een jaarlijks terugkerend toernooi te maken. Veel deelnemers van de eerste editie kijken al uit naar 25 mei 2017.