Cambuur in slotfase langs Emmen

Dokkum - Voor de zesde maal was VV Kollum gastheer van de SC Cambuur. Na viermaal tegen de plaatselijke club te hebben gespeeld, is sinds vorig jaar hier verandering in gekomen en komt Cambuur tegen een betaalde tegenstander in actie.

Zowel voor Cambuur als voor Emmen was het de eerste echte graadmeter voor de nieuwe trainers. Bij Cambuur staat sinds dit seizoen Rob Maas aan het hoofd, terwijl bij Emmen Dick Lukkien voor het eerst de leiding heeft. Op een prima grasmat, die de organiserende vv Kollum ondanks de vele regen van de laatste tijd had weten klaar te leggen werd het niet de wedstrijd die de bijna 1000 toeschouwers naar Baensein had gelokt om over terug te denken. Vanaf de aftrap was de eerste kans voor de gasten uit Emmen, maar leverde dit een gevaar op voor goalie Nienhuis. In het verdere verloop leek net dat beide ploegen nog moeite hadden om de bal tussen de palen te krijgen. Kansen waren dan ook schaars.

Na de rust zette trainer Maas een compleet nieuwe ploeg binnen de lijnen, maar aan het spelbeeld veranderde niet veel. Het spel speelde zich grotendeels af op het middenveld en de beide keepers kregen weinig te doen. De wedstrijd leek dan ook op een bloedeloze 0-0 uit te draaien. Met nog een kleine tien minuten te spelen wist Cambuur toch nog de winst te behalen door een prima steekpass op Raymond Gyasi die met een bekeken schot de sluitpost van Emmen passeerde.

Na het laatste fluitsignaal was de jeugd aan de beurt om met de spelers op de foto en handtekeningen te verzamelen.

FOTO’S SAKE BEERSTRA