Wethouders van Kollumerland c.a. op Campingtour

KOLLUM - Vrijdag 5 augustus brachten de wethouders Jan Benedictus en Jelle Boerema van de gemeente Kollumerland c.a. een bezoek aan diverse campings en Bed & Breakfast (B&B) in de gemeente.

Ze willen ervaren hoe het toeristisch seizoen wordt beleefd door de ondernemers. Voor Noordoost Fryslân in het algemeen en de gemeente Kollumerland c.a. in het bijzonder is recreatie en toerisme een belangrijke economische drager.

Het aantal toeristen, dat de regio bezoekt, groeit de laatste jaren. Veel bezoekers komen jaarlijks terug. De regio raakt steeds meer bekend en de onderscheidende kwaliteiten 'rust en ruimte' in een prachtig landschap worden steeds meer gewaardeerd. Dit levert weer werkgelegenheid op.

De vrijetijdssector is een grote directe of indirecte werkgever in Noordoost Fryslân. De vrijetijdssector is ook volop in beweging, omdat het recreatiegedrag van de consument verandert: men gaat vaker en korter op vakantie en ook in steeds wisselende samenstellingen. Door intensief contact te hebben met recreatieondernemers blijft de gemeente goed op de hoogte van de plannen van bedrijven. Anderzijds kan de gemeente ondernemers actief informeren over projecten, ontwikkelingen en subsidiemogelijkheden. De werkbezoeken lenen zich uitstekend voor die informatie-uitwisseling. Over het algemeen waren de ondernemers zeer tevreden.

Campings en B&B

De wethouders gingen de volgende campings bezoeken: Minicamping ’t Achterom te Kollum, Logement Doosje te Warfstermolen, Camping de Greidpôlle te Westergeest, Bed & Breakfast ’t Skoalhus te Westergeest en Under de Bynten/Café Foestrum te Westergeest.