Anne Mare wil riemen bezorgen, maar bij wie?

Kollum - kollum Anne Mare Bijlsma uit Bakkeveen is op zoek naar de man die haar op 29 juli behulpzaam is geweest. Hij heeft haar twee riemen geleend en die wil ze teruggeven.

Anne Mare vertrok die dag vanuit haar woonplaats voor een korte vakantie op Schiermonnikoog. Ze zou overnachten bij een familie ‘Vrienden op de fiets’ in Anjum. Ze had de afstand verkeerd ingeschat en ‘strandde’ in Kollum. Daar vroeg ze aan een man, stevig postuur, in de veertig en een vriendelijk gezicht, de weg. Hij zag dat Anne Mare uitgeput was en bood aan haar naar Anjum te brengen. Ze fietste met hem mee naar een bungalow, waar de man alleen woonde. Daar werd een fietsenrek op de auto bevestigd en vertrokken ze naar Anjum. Onderweg vertelde hij dat hij inpakwerkzaamheden verrichtte op wat vroeger een sociale werkplaats heette.

Om elf uur kwamen ze op de plaats van bestemming aan, losten bagage en fiets. Anna Mare gaf de man geld en ging zo snel mogelijk naar bed. De volgende ochtend gaf de gastheer haar de riemen die de man was vergeten. Anne Mare besloot de riemen, na haar twee nachtjes op Schier, bij de man terug te brengen.

Ze wist echter geen naam of straatnaam. Via een behulpzame familie werd ze naar NEF gebracht. De zorgmanager kende hem echter niet en ook navraag of verschillende afdelingen leverde niets op.

Anne Mare hoopt nu dat via deze oproep de man kan worden opgespoord zodat ze hem de riemen kan terugbezorgen. Ze verzoekt mensen die hem kennen zijn adres (met zijn toestemming natuurlijk) door te geven aan de redactie van de Kollumer Courant (redactie.kdc@ndcmediagroep.nl, Postbus 394, 8901 BD Leeuwarden, 0629013424) in het geval hij dat zelf niet wil/kan doen.