Spectaculaire lancering raketten Piter Jelles !mpulse Kollum

Kollum - Maandag 31 oktober is op de Piter Jelles !mpulse Kollum de eerste Settingweek van het schooljaar van start gegaan. Het thema ‘Kunst & Techniek’ staat deze keer centraal. De leerlingen uit leerjaar 1 en 2 zijn begonnen met het opbouwen van een kunstzinnige raket of het maken van bewegende kunst.

Onder andere kwamen de volgende vragen aan de orde: Aan welke eisen moet een raket voldoen? Hoe werkt een raket? Wat heeft bewegende kunst en techniek met elkaar te maken? Hoe zitten vlakke figuren in elkaar en wat zijn de kenmerken van de diverse vlakke figuren?

Vrijdag 4 november werdde Settingweek afgesloten met een presentatiemarkt op de school, gevolgd door de spectaculaire lancering van de raketten. De lancering werd gehouden met toestemming op het weiland van Lieuwe Jan Sangers. Het was een geslaagde lancering met sommige die wel 200mtr de lucht ingingen.

De Settingweek stond bol van allerlei activiteiten: naast workshops door eigen teamleden was er ook een gastles over Kinetische kunst gehouden.

Drie maal per schooljaar staat er een Settingweek op het programma. Tijdens dit bijzondere onderdeel krijgen de leerlingen ruimte om vanuit hun eigen passie en eigen interesse te leren. Alle onderbouwleerlingen werken in groepjes onder begeleiding van teamleden aan een onderwerp rond verschillende thema’s.

FOTO´S SAKE BEERSTRA