Luisterconcert van de Old Pipers in Doopsgezinde kerk Damwâld

Damwâld - Op zondag 20 november om 16.00 uur geven de 'Old Pipers' een uniek luisterconcert in de Doopsgezinde Kerk aan de Doniawei 34 te Damwald. De band Old Pipers bestaat uit een groep mannen uit Ferwert die Ierse muziek ten gehore brengt. Het idee voor de groep ontstond op een feestje van één van de leden. Meedoen met "Idols" tijdens het dorpsfeest in Ferwert, dat was het enige doel. Als 'idool' werd de Ierse groep de Dubliners gekozen. Op het dorpsfeest werd het eerste optreden verzorgd en het werd meteen een succes. Sindsdien is het repertoire uitgebreid met vele, vaak bekende Ierse liedjes en worden er jaarlijks diverse optredens verzorgd. Een concert in een historisch kerkje, een tuin-feestje, café's, dorpshuizen of in een koeienstal, op vele plekken stonden de Old Pipers te zingen.

De Ierse songs gaan vaak over zee, over drank en natuurlijk over vrouwen. De naam Old Pipers is afgeleid van de naam van een oud betonnen bruggetje nabij It Kleaster onder Ferwert, de Ald Piip. In de jachthut wordt geoefend om zo het repertoire bij te houden en nieuwe songs toe te voegen.

Tijdens het optreden wordt, naast het ten gehore brengen van Ierse songs, eveneens iets verteld over (het ontstaan van) de liederen, over Ierland en de studie-reisjes van de Old Pipers. Eens in de twee jaar brengt de band een bezoek aan Ierland, om zo nieuwe inspiratie op te doen en de sfeer van Ierse muziek  op te nemen.

In 2014 werd het tienjarig bestaan van de band gevierd met een prachtig optreden samen met de bekende Ierse groep, de Kilkenny's.

De muzikale ondersteuning vindt plaats met twee gitaren, cajon, tin-whistle, trekzak en spoons. Aanvang 16.00 uur, de entree bedraagt EUR 5,00.