Flinke opknapbeurt voor Klaarkampbrug Sibrandahûs

SIBRANDAHûS - ûS In opdracht van de provincie Fryslân renoveert Machinefabriek Rusthoven uit Groningen in december en februari de Klaarkampbrug in de Trekwei te Sibrandahûs. Rusthoven gaat het beweegbare brugdek en het bewegingswerk vervangen. Ook de bovenbouw wordt aangepast.

Om het werk te kunnen doen, worden wegverkeer en scheepvaart twee keer gestremd. In de periode tussen de twee stremmingen kan het wegverkeer gewoon overde brug. Alleen schepen met een doorvaarthoogte van maximaal 1,40 meter kunnen dan onder de brug door, omdat de brug van 1 december tot 18 februari niet bediend kan worden. Op 1 december wordt de elektrotechnische installatie van de brug afgekoppeld.

Stremming december 2016

De eerste stremming is op vrijdag 2 december 2016 tussen 9:00 uur en 16:00 uur. Dan demonteert de aannemer de bovenbouw van de brug. Het wegverkeer wordt omgeleid. De scheepvaart kan niet passeren en wordt met borden langs de Dokkumer Ee geïnformeerd.

Stremming februari 2017

De tweede stremming is van 13 tot en met 17 februari. Dan plaatst Machinefabriek Rusthoven de bovenbouw terug en wordt het beweegbare brugdek vervangen. Ook tijdens deze stremming wordt het wegverkeer omgeleid en kan scheepvaart niet door de brug.

In de periode tussen de twee stremmingen maakt Rusthoven in zijn machinefabriek het nieuwe beweegbare brugdek, past het de bovenbouw aan en krijgt deze een nieuw verfje.​