Informatieavond zorg in Dokkum

Dokkum - DOKKUM - Cardiologie Centra Nederland, DC Klinieken, Huisartsen regio Noordoost-Friesland, het Medisch Specialistisch platform, Sionsberg, stichting Red de Sionsberg en De Friesland Zorgverzekeraar hielden donderdagavond een drukbezochte informatiebijeenkomst in theater Sense in Dokkum.

Bovenstaande partijen gaven duidelijkheid over de zorg voor de inwoners van Noordoost Friesland, Ameland, Schiermonnikoog en De Marne, nu en in de toekomst.
Daarbij waren ook vertegenwoordigers van de gemeente Dongeradeel, de provincie Fryslân en Zorgbelang Fryslân aanwezig.
Tijdens de bijeenkomst werd door De Friesland erkend dat er het afgelopen jaar heel wat is misgegaan bij de herstart van Sionsberg na het bankroet een jaar geleden. De perikelen waren er de oorzaak van dat De Friesland in juli de contracten met de drie eigenaren van het Dokkumer ziekenhuis opzegde wat er uiteindelijk toe heeft geleid dat vorige maand ZuidOostZorg zich terug trok uit het ziekenhuis. De Friesland gaat verder met de beide andere eigenaren DC Klinieken en Cardiologie Centra Nederland. De verschillende partijen maakten duidelijk dat er nu sprake is van meer en betere samenwerking en dat het ook nu is gericht op de toekomst.
FOTO'S JAN VAN EMPEL