Judo Kings boeken successen op Noord Nederlandse Kampioenschappen

Kollum - KOLLUM - Zaterdag werden in Kollum de Noord Nederlandse Kampioenschappen judo georganiseerd. De Judo Kings uit Feanwâlden, De Westereen en Burgum deden hier ook aan mee en behaalden grote successen.

De judoka's tot twaalf jaar en de judoka's tot vijftien jaar mochten laten zien wat ze waard zijn op de tatami. Van de Kings wist Mark Klokman uit Feanwalden het zilver te winnen. Quinten van der Veen uit de Westereen wist als eerstejaars judoka kampioen te worden in de klasse tot 38 kilo, Wesley Smid uit de Westereen behaalde het brons, Hidde van der Heide  (Kollumerzwaag) verloor zijn partij. In de klasse tot 42 kilo won Troy van der Veen (Jistrum) het goud, Geale Meindertsma (Westereen) werd vroegtijdig uitgeschakeld en Leco Terpstra (Rinsumageest) werd vijfde en plaatst zich dus helaas niet.
Ashwin Smits (-55 kilo Cornjum) en Paul van der Weg (-60 kilo Burgum) werden beide vijfde in hun klasse en plaatsen zich ook niet voor het Nederlands Kampioenschap. De dames van de Kings wisten zich allemaal te plaatsen, Milou Hendriks (-32 kilo - Grou) werd kampioen, Yanna Yu Kleinhuis (Grou) won het brons in de klasse tot 40 kilo, Rixt Geertsma (Feanwâlden) won zilver in de tot 44 kilo en Annemarie de Bruin (Westereen) wonook het zilver, maar dan in de klasse tot 63 kilo.
Ook de tot twaalf jaar judoka's deden het goed, Brian Smid (Westereen) werd kampioen in de klasse tot 34 kilo, Thijs Boorsma (Leeuwarden) won zilver in de klasse tot 38 kilo, Hessel Keulen (Feanwâlden) zilver in de klasse tot 30 kilo en Minke de Ruiter (Westereen) won het brons in de gewichtsklasse tot 32 kilo, als laatste wist Ivan Terpstra knap vierde te worden in de klasse tot 38 kilo. Margje Busstra (Grou), Angelique van der Veen (Westereen), Johan-Bart Postma (Kollumerzwaaag), Senne Veenstra (Westereen) en Marc Veenstra (Kollumerzwaag) wisten niet in de prijzen te vallen.