Pieter van der Wal en Klaaske van der Wal-Venema 60 jaar getrouwd

Damwâld - Op 28 februari waren Pieter van der Wal en Klaaske van der Wal-Venema 60 jaar getrouwd. Op 1 maart bezocht burgemeester Sicko Heldoorn het diamanten echtpaar en bracht namens het gemeentebestuur de felicitaties over.

Op 28 februari 1957 verschenen Pieter Ale en Klaaske voor de ambtenaar van de burgerlijke stand der gemeente Tytsjerksteradiel. Precies 60 jaar daarna werd hier feestelijk bij stilgestaan in De Pleats te Burgum. Gezellig koffie drinken en brunchen met de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Daarna was het tijd voor de receptie.

Pieter van der Wal werd in het plaatsje Baijum geboren en groeide daarna op in Tsjum. Direct na zijn militaire diensttijd is hij begonnen als onderwijzer in St. Annaparochie. Klaaske Venema zag het levenslicht in Noord-Burgum en groeide in de oorlog op in Burgum. Uiteindelijk belandde ook zij in het onderwijs en stond tijdelijk voor de klas in Hantumhuizen. 

Het echtpaar woont sinds 1960 in Damwâld, waar de heer Van der Wal ondertussen onderwijzer was geworden aan de Christelijke Mavo De Saad. Burgemeester Sicko Heldoorn kwam de dag na de festiviteiten langs om het bijzondere bruidspaar te feliciteren en de trouwakte van destijds te overhandigen.

FOTO NANNE NICOLAI