Zaalteam VIOD op imponerende wijze naar de bekerfinale

BUITENPOST - Het zaalteam van VIOD heeft de finale van de KNVB-beker bereikt. VIOD kreeg het stugge Omlandia pas laat op de knieën, won iets geflatteerd maar dik verdiend met 7-2.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de prima leidende Bart Oord was VIOD de bovenliggende partij. De Driezumers creëerde voldoende kansen, maar stuitte vaak op de uitblinkende keepster Fanny Chen. Diep in de eerste helft was het Lisanne Kempe die de ban brak. Met een prachtige schijnbeweging stuurde zij Chen met een kluitje in het riet, om vervolgens snoeihard de bal in het net te schieten. Nog voor rust wist Aafke de Hoek met een subliem balletje achter haar standbeen langs de marge te verdubbelen. Stelde Omlandia tegen al dit geweld niets over? Integendeel, in de counter kregen men voldoende mogelijkheden om de score te openen. Het manco van de Groningers was dat men in de afronding heel slordig waren.

Vlak na rust bracht Chantal Streppel de spanning met een doelpunt terug in de wedstrijd. Even leek VIOD aangeslagen, maar op hetsuperduo Lisanne Kempe en Femke Mulder stond deze wedstrijd geen maat. Met prachtige doelpunten lieten zij het publiek genieten van topzaalvoetbal. Melinda Hilbelink zorgde met een doelpunt voor een iets dragelijker eindstand.

Op 7 april neemt VIOD het in de finale op tegen Blauw Wit ’34 VR1. De Leeuwarders schakelden Heerenveense Boys uit na het beter nemen van strafschoppen. De finale wordt gespeeld in de SNIJ Noord hal in Drachten.