Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk afdeling Buitenpost e.o. viert haar 70-jarig jubileum

BUITENPOST - Op 18 april viert de afdeling Buitenpost haar 70-jarig bestaan met een receptie en een feestelijkdiner. Iedereen kent de NVVH van haar kenmerk “goedgekeurd door de Vereniging van Huisvrouwen. Dat keurmerk is er al lang niet meer, maar de Vereniging is nog steeds springlevend.

De landelijke vereniging heeft in 2012 haar eeuwfeest gevierd en heeft toen het predikaat Koninklijk gekregen. De afdeling Buitenpost e.o. is op 20 januari 1947 opgericht. Dit is mede te danken geweest aan de PEB, de voorloper van de NUON, die een cursus hield voor elektrisch koken. Nog steeds organiseert de afdeling Buitenpost e.o. interessante bijeenkomsten en excursies. Zo heeft de heer Hiemstra in maart verteld over Amalia, het project om de grutto te behouden in het Friese landschap. Heeft mevrouw Bensschop uitgelegd hoe het is om in een verkeerd lichaam geboren te worden en heeft mevrouw Toren verteld over wat de functie veiligheidsfunctionaris van de gemeente allemaal inhoudt. Ook de excursies zijn divers: ’t Ailand in Lauwersoog, waar de dames zelf een visje hebben gefileerd; Omrop Fryslân, waar ze een live útstjûring hebben bijgewoond en een bezoek aan het streekmuseum in Burgum. De leden kunnen suggesties doen, waar de werkgroep van de afdeling een keuze uit doet. Alle leden waarderen het programma, gezien de altijd hoge opkomst. Ook een 70-jarige kan vitaal zijn!

In het nieuwe seizoen van september tot en met april komen de vrouwen iedere derde dinsdag van de maand om kwart voor acht bijeen in De Schakel met weer een interessant programma.