Foppe de Haan traint de D3 Pupillen van V.V. Kollum

KOLLUM - Vaak gaat de meeste aandacht uit naar de standaardteams binnen de amateurclubs.

Maar soms loopt dit anders. Zo ook maandag, toen Foppe de Haan een zeer inspirerende training kwam geven aan de D3 pupillen van V.V. Kollum.

Na een zeer lastige eerste seizoenshelft werd er in de winterstop door één van de enthousiaste ouders contact gezocht met de voormalige trainer van onder andere SC Heerenveen en Jong Oranje. Zonder te twijfelen werd de medewerking toegezegd door de heer De Haan en op maandag 24 april was het zover.

Na een glaasje ranja voor de spelers en een kop koffie voor de ouders was het aan de jongens om te laten zien wat ze konden. De spelers waren duidelijk onder de indruk van de kwaliteiten van hun gelegenheidstrainer. Maar ook De Haan was onder de indruk van de kwaliteiten en progressie van de Kollumer talenten.

Na de training was er door de gastvrouw van de V.V. Kollum voor iets lekkers gezorgd. De heer De Haan werd bedankt namens de ouders en het bestuur. Door het bestuur werd een cheque overhandigd ten behoeve van het Foppe Fonds. Het Foppe Fonds zet zich in voor kinderen voor wie sporten of spelen niet vanzelfsprekend is vanwege hun lichamelijke of verstandelijke beperking of omdat hun ouders door financiële omstandigheden hun kind niet kunnen laten sporten. Door te sporten of te spelen krijgen kinderen energie en levenslust.

Kortom een prachtige middag, vol onvergetelijke ervaringen!

FOTO’S SAKE BEERSTRA