NEF neemt afscheid van Jan van der Meulen

DOKKUM - Werk-leerbedrijf NEF Dokkum heeft donderdag 3 augustus afscheid genomen van Jan van der Meulen. Jan heeft er 48 jaar gewerkt, en mag nu van zijn pensioen gaan genieten.

Jan is op 28 juli 1969 als zeventienjarige jongeman begonnen op de sociale werkplaats Stichting “De Drie Gemeenten” in Dokkum. Een aantal jaren later werd dit Oostergo Bedrijven aan de Holwerderweg, nu heet het Werk-leerbedrijf NEF.

Door de jaren heen heeft Jan veel verschillende werkzaamheden verricht, zoals keramische lampen monteren, telefoons demonteren, spijkers verpakken en rietjes bundelen. De laatste jaren is Jan werkzaam geweest op de Food-afdeling waar hij alle voorkomende verpakkingswerkzaamheden heeft verricht. Jan heeft in al die jaren ondermeer duizenden pepermuntdoosjes gevouwen in alle soorten en maten.

Vroeger was Jan een verlegen jongen die niet zoveel praatjes had. Hij heeft zicht ontwikkeld tot een vriendelijke, belangstellende collega die iedere dag wel even vroeg of het allemaal nog een beetje lukte. Het dagelijkse nieuws kwam ook dagelijks even aan de orde.