Echtpaar Tel uit Kollum viert diamanten huwelijk

KOLLUM - Burgemeester Bearn Bilker bracht dinsdag 8 augustus een bezoek aan het echtpaar Ynse Tel (1933) en Jeltsje de Jong (1933). Ze zijn zestig jaar getrouwd.

De twee ontmoetten elkaar bij een jongerencongres in Oudeschoot. Het was liefde op het eerste gezicht. Op 6 augustus 1957 gaven ze elkaar het jawoord in het gemeentehuis van Heerenveen. Later is het stel naar Kollum verhuisd.

Meneer Tel werkte bij de overheid. Hij was bemiddelaar voor de land- en tuinbouw. Ook heeft hij jaren gewerkt bij de Rabobank in Eindhoven als bedrijfsadviseur op de afdeling financieel gebied. Hij adviseerde bedrijven over leningen.

Hij was ook jaren vrijwillig penningmeester bij Groei en Bloei, een verenigingen die onder andere lezingen en workshops geeft op het gebied van bloemen en planten. Zijn liefde voor tuinieren is groot. En hoewel hij drie jaar geleden zijn heup heeft gebroken, ligt de tuin er nog steeds keurig bij. De hobbies van mevrouw Tel zijn onder andere weven en lezen.

Mevrouw Tel zorgde in vroegere jaren voor het huishouden en het gezin. Het echtpaar had drie zonen. Helaas is één zoon overleden door een ongeval, wat hun veel verdriet heeft gedaan. Ze hebben drie kleinkinderen: twee jongens en één meisje.

Het echtpaar vierde 5 augustus haar diamanten huwelijk met de kinderen en familie. Ze kregen veel felicitatiekaartjes via de post.