Nieuw asfalt voor Haadwei in Damwâld

DAMWALD - In Damwâld is dinsdag in alle vroegte begonnen met de asfalteringswerkzaamheden op de Haadwei. Het noordelijke deel en het zuidelijke deel. Dit alles in het kader van Kansen in Kernen. Over een lengte van ongeveer twee kilometer wordt de gehele weg aangepakt. Dit gebeurt in fasen, gedurende dit jaar.

Dinsdag werd de eerste laag asfalt aangebracht en daarmee was er geen verkeer via de Haadwei mogelijk. Dat leverde problemen op voor zo nu een dan een verdwaalde toerist, maar ook plaatselijke automobilisten wisten niet welke alternatieve route ze moesten nemen.

Wat het verkeer betreft was akelig stil in het dorp, maar over gezelligheid op en rond de Haadwei was niet te klagen. De arbeid van de wegwerkers werd nauwlettend door de plaatselijke bevolking in de gaten gehouden en beoordeeld! Immers, de beste stuurlui staan aan wal! Aannemersbedrijf Faber is belast met de uitvoering. Meer informatie over de werkzaamheden kunt u vinden op https://www.dantumadiel.eu/projecten/damwald_42549/

Een uitgebreide fotoreportage staat op de website van Nanne Nicolai: https://nanneoedsz.wordpress.com/