Kloostermuseum Gerkesklooster voorzien van traplift

GERKESKLOOSTER-STROOBOS - Het Kloostermuseum in de Hervormde Kerk van Gerkesklooster is vanaf 19 augustus weer geopend van 14.00 tot 17.00 uur. Het museum is dan ook toegankelijk via een traplift.

Veel ouderen bleken voorheen het museum wel te willen bezoeken, maar dat lukte niet; het beklimmen van de steile trap naar de bovenverdieping was voor hen niet mogelijk. Het bestuur van de stichting Historische Kring Gerkesklooster Stroobos hebben daarom samen met de Hervormde Gemeente een traplift geregeld.

Op 13 juli is de traplift naar de bovenverdieping gemonteerd. De aanschaffing werd mogelijk gemaakt door een gift van het -inmiddels opgeheven- wielercomité Gerkesklooster Stroobos, een subsidie van de Subsidieregeling Iepen Mienskipsfûns Fryslân 2016 van de Provinsje Fryslân, en een korting van de leverancier Otolift Trapliften B.V.

Iedereen die wil kan vanaf nu dus gewoon het museum bezoeken. Zaterdag is het tevens mogelijk om oude foto’s, ansichtkaarten, artikelen en/of oude voorwerpen, die betrekking hebben op de dorpsgeschiedenis, aan het bestuur van de stichting toe te vertrouwen, opdat ze voor het dorp behouden blijven.