Zomeractiviteiten in museum De Sûkerei

DAMWALD - In de zomervakantie is er elke dag voor jong en oud van alles te doen en te beleven in museum De Sûkerei in Damwâld. Kinderen kunnen met oud-Hollandse spellen spelen, zoals bijvoorbeeld hinkelen, touwtje springen, sjoelen enz. Ouderen kunnen een rondleiding maken door het openluchtmuseum.

In de oude cichoreidrogerij wordt het verhaal verteld van de cichorei verwerking. Vroeger was het een surrogaat voor koffie. Tegenwoordig wordt cichorei onder meer verwerkt als inuline (glucosevervanger) in allerlei suikervrije producten. Op het museumterrein kunnen de drie wâldhúskes worden bekeken. Hier vertelt een rondleider het verhaal over de bewoners en van het vissen/jacht, handel/ambacht en vee/akkerbouw. Poldermolen De Mearmin, oorspronkelijk van de Geastmer Mar bij Dokkum, is de nieuwe aanwinst. Deze kan het museumterrein bemalen. Na de rondleiding zou u cichoreikoffie met het speciale Sûkereike (cichoreikoekje) kunnen proeven.

Ervaar de sfeer van toen en ga even terug in grootmoeders tijd. U bent van harte welkom van dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur!

Openluchtmuseum De Sûkerei, Trekwei 8a te Damwâld. Meer informatie op www.desukerei.nl