Veel bezoekers bij Simmermerk Moddergat

MODDERGAT - Het was gezellig tijdens de zomermarkt op het terrein van museum ’t Fiskershúske en de buren. Veel mensen kwamen een kijkje nemen in de tuinen en het museum.

Zaterdag organiseerde museum ’t Fiskershúske in Moddergat een knusse en gezellige markt op het terrein van het museum en in de sfeervolle tuinen van de buren. In die aangrenzende tuinen lag ‘miskien wol de smûkste merk fan it jier’ verscholen.

Vorig jaar werd de markt ook georganiseerd. Toen al was het een groot succes. Dit jaar waren er nog meer stands, bijna vijftig in totaal, en lag de nadruk op lokale producten en initiatieven. Er stonden kramen met eten en drinken, groente en fruit, handwerken, vis, kunst, keramiek en sieraden. Ook was er een aantal stands met brocante en curiosa, waarbij de standhouders het assortiment hadden aangepast aan de sfeer van het vissersdorp.

Reddingsboot LA Buma van Moddergat stond opgesteld op de zeedijk, en de bemanning was aan het visbakken waarbij de opbrengst voor de stichting van de reddingsboot was bestemd. Voor de komende koude periode kon men nieuwe visserstruien aanschaffen gemaakt van Waddenwol.

De vele bezoekers namen ook even een kijkje achter de dijk waarbij ze konden genieten van de Hollandse luchten en de het zicht over het Wad.

Verslag en foto’s: Bote Sape Schoorstra