Als apen slingeren over water

WESTERGEEST - Ze slingerden zichzelf over een nieuwe slingervijver van dertien meter breed. Bij de vorige editie deden ruim dertig basisschoolkinderen mee aan het slingerapen. Deze keer waren het er zestien, wat mogelijk kwam door het regenachtige weer en het feit dat het festijn nu in de Bouwvak viel. Hoe dan ook, de kinderen deden hun best om zo hoog mogelijk te eindigen. De uitslag was als volgt. 1e: Sytze Wiersma met een afstand van 13.31, 2e: Jaryk van der Veen met een afstand van 12.90 en 3e: werd Silke Rottiné met een afstand van 12.74.

Bij de senioren streden zeventien mannen en één dame om de hoogste eer. Daarnaast konden dit jaar ook groepen zich aanmelden voor het slingerapen. Vijf teams met in totaal 31 deelnemers waagden een poging om de wisselbeker met vijftig consumptiemuntjes in de wacht te slepen. De winnaar werd de ploeg met de hoogste gemiddelde afstand.

Bij de dames werd Jitske Schotanus eerste met een afstand van 11.41. Bij de heren werd Jelle Geert Pompstra eerste met een afstand van 14.24. Tjibbe Jan van Assen werd tweede met een afstand van 13.70 en Tjalling Schotanus derde met een afstand van 13.59.

Bij de groepen was de uitslag als volgt. Eerste werd KP Racing met een gemiddelde afstand van 12.66. Als tweede eindigden The Boys met een gemiddelde afstand van 12.45. De Bikkels werden derde met 12.44 en De Boefkes uit Westergeest vierde met 11.36. Mengelmoesje werd vijfde met een gemiddelde afstand van 10.35.

Aan het einde van de middag was er een optreden van Piter Wilkens. ’s Avonds trad de band Vangrail op samen met De Klokenblazers drive-in show.