Zussen Postmus uit Ee Fries Kampioen

EE - De zussen Esther (14) en Amarens (11) Postmus uit Ee zijn afgelopen weekend Fries kampioen dressuur geworden. Amarens zelfs met haar beide pony’s. Esther behaalde de titel met haar viertal.

Amarens werd eerst Fries kampioen met haar pony Mentor. In de klasse M1 cat. C haalde zij een score van 63,75%. Met haar pony Shanna behaalde ze vervolgens opnieuw de Friese titel, maar dan in de klasse L1 cat. D/E. Amarens en Shanna komen sinds enkele maanden samen uit op wedstrijdniveau. In het sterke deelnemersveld haalden ze een gemiddelde score van 70,71 procent. Dit is 2,5 procent boven de nummer twee.

Esther en haar pony Jonkers’ Jort werden in de klasse M1 D/E het reservekampioen. Door deze prestatie zijn ze ook geselecteerd voor het Nederlands Kampioenschap. Met haar viertal Goud4Goud won ze op Z-niveau de Friese titel met een score van 72,33%.

Door deze prestaties mogen de zussen op zaterdag 26 augustus Friesland vertegenwoordigen op het Nederlands kampioenschap in Ermelo. Beide meiden zijn lid van de Postruiters uit Buitenpost.