Kabelnoord verdeelt sponsorgeld met Goed Foarelkoar

DOKKUM - Verenigingen en initiatieven kunnen zich tot en met maandag 21 augustus om 12.00 uur inschrijven voor Goed Foarelkoar, de sponsoractie van Kabelnoord.

Inwoners van Dantumadiel, Kollumerland c.a., Schiermonnikoog en Ameland kunnen op www.sponsoractievankabelnoord.nl projecten indienen en aangeven waarvoor zij sponsorgeld van Kabelnoord willen ontvangen.

Op woensdag 23 augustus start de stemronde. Inwoners uit het Kabelnoord-gebied kunnen vanaf dan tot en met 21 september aanstaande online stemmen op hun favoriete project. Naast vier publieksprijzen verdeelt de Kabelnoordjury 2500,00 euro onder één of meerdere projecten. De jury heeft extra oog voor kleine initiatieven.

Kabelnoord geeft met Goed Foarelkoar de inwoners van het Kabelnoord-werkgebied invloed op het besluit waar het sponsorgeld van Kabelnoord naartoe gaat. Bovendien kunnen mensen zelf projecten indienen, dus zowel de verdeling als de initiatieven komen vanuit de inwoners: voor en door de regio.

Kabelnoord wil op deze manier iets teruggeven aan het gebied waar bijna 90 procent van de huishoudens een Kabelnoord abonnement heeft.