Zomerconcert Urker Mans Formatie in Dokkum

DOKKUM - Op zaterdag 26 augustus treedt de Urker Mans Formatie op in de Grote of Martinuskerk in Dokkum en presenteert haar nieuwe CD ‘Morgen’. Het album is gevuld met arrangementen van onder andere populaire klassiekers als: ‘Edelweiss, Leningrad en Comrades in Arms’. Daarnaast maken spirituals zoals: ‘Get on board en Soon and very soon’ deel uit van het repertoire en zingen de mannen klassieke werken zoals Die Allmacht van Schubert.

De dertien zangers zingen in traditionele Urker kleding onder leiding van de professionele dirigent Martin Mans. Aan het orgel en de vleugel zit het Mark Brandwijk die het programma een extra dimensie geeft. De zangers zingen ook solistisch waardoor hun unieke stemmen nog meer tot hun recht komen. Twee van hen bespelen, naast hun zang, een taragot en een altviool. De mannen komen zingend in processie op waarmee de toon is gezet voor een avond ontspannen genieten.

Aanvang : 19.30 uur. Reserveren : www.martinmans.nl of op de reserveerlijn: 06 – 25 39 19 03.

Voorverkoop van kaarten bij: Evangelische Boektiek, Keppelstraat 30, Dokkum.

De Urker Mans Formatie is in 2012 met haar optredens begonnen. Een serie zomerconcerten en kerstconcerten staan elk jaar op het programma. De zomeravonden zijn luchtig van karakter en er is ruimte voor een vrolijke noot. De luisteraars worden aan het einde nog meer bij het optreden betrokken en uitgenodigd op het podium om mee te zingen met de toegift. De zangers hebben een jarenlange podiumervaring en zijn semiprofessioneel of professioneel. Solistisch komen de zangers ook aan bod waarmee hun unieke stemmen nog meer tot hun recht komen. Vorige zomer traden ze op in Canada waar ze een goede indruk hebben achter gelaten. In het najaar gaan zij op hun tweede tournee.

Naast de nieuwe cd ‘Morgen’, staat de unieke DVD ‘Geloof, hoop en liefde’ in de belangstelling. Hierop zingen de zangers hun solo’s en geven ze een interview. De beelden zijn gemaakt in het Zuiderzeemuseum.