Fietsen langs winkeltjes en ateliers tijdens Winkeltjesroute

HIAURE - De winkeltjes en ateliers van de Noord-Friese Winkeltjesroute zijn zaterdag 26 augustus geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

De start van de route is bij Sneupzolder De Terp in Hiaure. Hier krijgt de klant een routekaart. Sneupzolder De Terp van Anny en Koos Hoekema bestaat uit een rommelzolder met brocante en curiosa, een groot terras waar koffie en versnaperingen geserveerd worden en een minicamping. Op het terras van de sneupzolder is het genieten van het weidse uitzicht.

Een bezoek aan de sneupzolder is goed te combineren met een bezoek aan de expositie van ‘Kunst in de Kerk’, in het kerkje dat schuin tegenover de boerderij van Anny en Koos ligt. Kunst in de Kerk is een initiatief van de Noord-Friese Winkeltjesroute en is exclusief te bezichtigen tijdens de winkeltjesroute.

De Noord-Friese Winkeltjesroute staat garant voor 35 kilometer aan winkelplezier op het platteland, goed te doen op de fiets, maar ook prima te volgen met de auto. De route strekt zich uit langs de Noord-Friese kust en loopt van Ferwert, Blije, Hiaure, Reitsum en Ginnum naar Burdaard.

Kijk voor de routekaart en adressen op www.noordfriesewinkeltjesroute.nl.