Jacob de Vries aan de start autocross Hallum

HALLUM - Jacob de Vries uit Hallum is afgelopen zodnag kampioen F1 Stockcar geworden op St. Maarten. Zaterdag 26 augustus doet hij mee aan de autocross in Hallum. De wedstrijden beginnen om 11.00 uur op het crossterrein aan de Zuidermiedweg.

Naast Jacob de Vries verschijnt bijna de hele top 10 van het Nederlands Kampioenschap aan de start van de 54ste autocross in Hallum. Zet Jacob de Vries Hallum op zijn naam, is is het zijn neef Bert de Vries? Het zou ook zomaar kunnen dat Jan Roelof Wijbenga, de winnaar van de Kingsbattle, als eerste over de finishlijn komt.

Grote kanshebbers zijn ook Marten Bijlsma en Jelle Hiemstra, die Hallum al eens eerder hebben gewonnen. Of gaat de hoofdprijs dit jaar naar Texel? Want ook Pieter Langeveld maakt de oversteek over de Afsluitdijk om in Hallum te komen rijden.

Dit jaar zal in de Stockcar F1 en F2, FAC 1600, Rodeo, Vrije Standaard en de HAC 1600 klasse worden gestreden om de felbegeerde prijzen en premies. Verder staat de F2 junioren klasse dit jaar voor het eerst op het programma.