‘Op de Markt heerst het échte festivalgevoel’

DOKKUM - Voor het eerst dit jaar zijn er twee muziekpodia in Dokkum te vinden tijdens de Admiraliteitsdagen. Op het tweede podium op de Markt heerst het echte festivalgevoel met het alternatieve geluid, loungebankjes en sfeervolle verlichting. Ondertussen zijn er lekkere hapjes en drankjes verkrijgbaar bij de verschillende foodtrucks.

De optredens vinden plaats in de opvallende blauwe circustent waarvan de zijkanten ’s avonds na 23.00 uur dichtgaan. ,,Qua bands is de vergelijking met Noorderslag in Groningen al gemaakt, met als verschil dat dit festival gratis voor iedereen is’’, vertelt Gerke Teitsma van de activiteitencommissie van de Admiraliteitsdagen trots. ,,We hebben het geluk gehad dat bassist Jaap van der Velde – afkomstig uit Dokkum – van de populaire band The Homesick goede connecties in de muziekwereld heeft. In nauwe samenwerking met Gert Jan de Beer van de activiteitencommissie heeft hij de bands op vrijdag geregeld en dat zijn niet de minsten.’’

‘Beste line-up van het jaar’

Onder de noemer ‘Alle hens aan dek’ zullen de volgende bands vrijdag van half zes ’s middags tot twee uur ‘s nachts te zien en te horen zijn op de Markt in Dokkum: Canshaker Pi, Rats on Rafts, Iguana Death Cult, The Homesick, OOO, Kinoo en Exitlight Empire. Elke band is de sporen langzamerhand aan het verdienen in de alternatieve festivalwereld met optredens op Lowlands, Best Kept Secret, Glastonbury en Welcome to the Village. Enkele bands stonden dit jaar zelfs in de Top 25 van Best Kept Secret volgens de recensenten van ‘3voor12’. De line-up in Dokkum wordt door sommige kenners nu al ‘de beste van het jaar’ genoemd!