Veel vertier bij Brommels in de Noarlike Fryske Wâlden

KOLLUM - Op verschillende plaatsen in de Wâlden vond afgelopen weekend een activiteit plaats in het kader van Brommels.

Renze en Hettie Roorda in Veenklooster hadden hun bedrijf opengesteld. Binne-Louw Katsma gaf er een dronedemonstratie. Mensen konden via een scherm zien wat er in de landerijen gebeurde; opnames die dus met de drone werden gemaakt.

Ook konden mensen bij een stand op het terrein het verschil proeven tussen flessenmelk en rauwe melk. De ijscokar met suikervrij bramenijs was eveneens een succes.

Tineke de Boer, woonachtig in het Paradyske in Kollum, schildert voornamelijk portretten. Tijdens Brommels hield ze een expositie waarbij ze haar schilderijen liet zien.

Tineke schildert graag met krijt, maar ook met olieverf en aquarel. Ze geeft ook cursussen in schilderijen en maakt af en toe portretten in opdracht.

In het Bloemenparadyske van Bert van der Woude en Tsjerkje van der Laan was van alles te zien op het gebied van kunst. Er waren diverse stands met onder andere schilderijen en beeldhouwwerken.

Bij de stand van Hepie de Haan konden kinderen zelf kennismaken met het beeldhouwen. Verder was er een stand waar wolschilderijen werden gemaakt en getoond. Tevens was er een pluktuin van mooie bloemen en konden mensen er bramen zoeken.

Brommels is een ander woord voor bramen en toarnbeien. De opzet is om mensen meer te betrekken bij de Noardlike Fryske Wâlden en de mensen toe te laten op de landerijen om bramen te gaan plukken.

Tekst en foto’s: Jantsje Wiersma