Repair Café Buitenpost weer van start

Buitenpost - Zaterdag 2 september is er weer een Repair Café in sociaal-cultureel centrum ‘It Koartling’.Na een korte zomerstop gaat het Repair Café in ‘it Koartling’ weer van start in Buitenpost. Tussen 13.00 en 16.00 uur is iedereen van harte welkom.

Terwijl politici praten over een beter milieu, repareren vrijwilligers overal ter wereld in Repair Cafés allerlei spullen die anders weggegooid zouden worden. Zo dragen zij bij aan een betere wereld. Van Duitsland tot Brazilië en van Canada tot India en Australië. Er zijn er wereldwijd op dit moment 1.364 Repair Cafés.

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Ook zijn deskundige vrijwilligers aanwezig. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders.

Het Repair Café is een initiatief van Martine Postma. Zij zet zich op allerlei manieren in voor duurzaamheid op lokaal niveau. Het allereerste Repair Café organiseerde Martine op 18 oktober 2009 in Amsterdam-West.

Het Repair Café in ‘it Koartling’ ging op 5 oktober 2013 van start.