Rubberbootmissie “Twaalfstedentocht” volbracht

Kollum - Zaterdag 2 september vond om 15.00 uur de “Twaalfstedentocht” plaats in Kollum. Tientallen rubberbootjes, luchtbedden, zwembaden en alles wat maar opblaasbaar was dobberde midden in het centrum van Kollum. Compleet met ludieke stempelposten, koek en zopie, en alles wat maar met een winterse Twaalfstedentocht te maken had.

Over de Rubberbootmissie

Het principe van het evenement was simpel; met zoveel mogelijk rubberboten en alles wat maar opblaasbaar was, een avontuurlijke route varen door het historische centrum van Kollum. De afgelopen twee jaar was dit een groot succes wat elke keer veel publiek en deelnemers trok. Dit jaar was er een nieuwe route, de start vond plaats in het watersportcentrum t.h.v. het 1250-veld bij Meckama. Het keerpunt was bij de jachthaven waarna alle rubberbootjes terugvoeren door het centrum op naar de finish bij de Voorstraat.

Twaalfstedentocht

Dit jaar kreeg de rubberbootmissie een winters tintje met de unieke “Twaalfstedentocht” missie. Onderweg passeerden de deelnemers twaalf ludieke stempelposten als bewijs dat ze de hele route hadden overwonnen. Bij de start was bovendien Leo Schuil aanwezig. Leo, die zich traditiegetrouw altijd als eerste op natuurijs waagt, wilde uiteraard ook bij de start van de eerste twaalfstedentocht aanwezig zijn.

Foto's Sijmen Zandberg