Nieuwe serie bijeenkomsten 'Dwaande met je bedrijf'

Buitenpost - Van september tot en met november wordt weer een nieuwe serie uit de succesvolle ondernemerscyclus ‘Dwaande met je bedrijf’ georganiseerd voor startende ondernemers in Noordoost Fryslân. In acht modules krijgen beginnende ondernemers inzicht in hun sterke en zwakke kanten, de belangrijkste wetten en regels, effectieve marketing, financiën en belastingen. Ook is er een workshop die ondersteunt bij het schrijven van een eigen ondernemersplan. Verschillende bedrijven, zoveel mogelijk uit de regio, delen hun kennis en zijn betrokken bij de organisatie van deze bijeenkomsten.

Starten vanuit een uitkering De ondernemerscyclus start met een speciale avond over het starten van een bedrijf vanuit een uitkering op 26 september. Het is gebleken dat er behoefte is aan informatie hierover. Deze bijeenkomst wordt in Buitenpost gehouden. Het UWV en het Bureau Zelfstandigen Friesland zijn daarbij ook aanwezig. De data zijn:
26 september 19.30 uur Starten vanuit een uitkering Gemeentehuis Buitenpost
3 oktober 19.30 uur Ondernemersvaardigheden   Gemeentehuis Damwâld
10 oktober 19.30 uur Belastingen Gemeentehuis Dokkum
17 oktober 19.30 uur Marketing Gemeentehuis Kollum
31 oktober 19.30 uur Wet- en regelgeving Gemeentehuis Burgum
7 november 19.30 uur Social Media Gemeentehuis Buitenpost
14 november 19.30 uur Boekhouden / verzekeren Gemeentehuis Kollum
21 november 19.30 uur Ondernemersplan schrijven Kennis- en Innovatiehuis Buitenpost 
Aanmelden Deelname aan één of meer avonden is gratis, maar wel geldt een maximum aantal deelnemers per avond. Mensen met een (binnenkort te starten) bedrijf in de regio kunnen zich aanmelden via www.dwaande.nl/starters. Hier kan een formulier worden ingevuld en worden aangegeven welke avond(en) men wil bezoeken.