Aan de Bumawei mag gebouwd worden

Westergeest - WESTERGEEST – Aan de Bumawei 22 in Westergeest mag vrijwel zeker een nieuwe woning worden gebouwd nu de raadscommissie positief is over het plan. Momenteel betreft dit een schapenweide onder de naam ’t Kampke.

WESTERGEEST – Aan de Bumawei 22 in Westergeest mag vrijwel zeker een nieuwe woning worden gebouwd nu de raadscommissie positief is over het plan. Momenteel betreft dit een schapenweide onder de naam ’t Kampke.

De commissie ventileerde donderdagavond wel haar verbazing over de rommel op het perceel waarvan het noordelijk deel blijvend een agrarische functie zal behouden. “It noardlik part bliuwt skieppeweide en gjin opslach”, aldus Sjoerd Keizer (PvdA). “It is no in rommel. Dat moat ek net sa foar de omwenjenden”. Hij stak overigens de loftrompet over het particulier initiatief voor nieuwbouw. Wethouder Jan Benedictus: “Lokkich is it in rommelsje op it plak der’t nij boud wurdt. Ik gean der fanút dat de rommel fuort giet as der nijbou plak fynt. De rommel moat net opskowe”. Als ook de gemeenteraad binnenkort akkoord is, kan op het zuidelijk perceelsdeel nieuwbouw plaatsvinden.

Tekst Jelle Raap