Week tegen Eenzaamheid in DDFK-gemeenten

Dokkum - Tijdens de landelijke Week tegen Eenzaamheid worden in de DDFK-gemeenten diverse activiteiten georganiseerd. De activiteiten, variërend van fitwandeltest en kofjemoarn tot burendag, buffet en diner staan open voor alle inwoners van de gemeenten Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland c.a.. De activiteiten zijn stuk voor stuk een gezellig uitje voor wie nieuwe mensen wil ontmoeten.

De week tegen Eenzaamheid is van 21 september t/m 1 oktober 2017. Thema van 2017 is: Kom erbij!. Want eenzaamheid aanpakken doe je samen. Door oog voor elkaar te hebben. Door nieuwe contacten te leggen en bestaande contacten te versterken.

Eenzaamheid

Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. Uit onderzoek blijkt dat meer dan een miljoen Nederlanders zich sterk eenzaam voelt. En al loopt de één meer risico op eenzaamheid dan de ander, iedereen kan op enig moment in zijn leven met eenzaamheid geconfronteerd worden. Maar eenzaamheid is ook een taboe-onderwerp.

Samen tegen eenzaamheid

Door aan te sluiten op de Week tegen Eenzaamheid willen de diverse organisatoren van activiteiten bijdragen aan het bespreekbaar maken van eenzaamheid. Als een van de vele organisaties en vrijwilligers die door het hele land Kom erbij-activiteiten organiseren waar mensen nieuwe sociale contacten op kunnen doen en bestaande contacten kunnen versterken.

Activiteitenkalender De activiteitenkalender is tweemaal gepubliceerd in de huis aan huisbladen die in de DDFK-gemeenten verschijnen.